Pärlor är tillbaka

Comeback för en smyckesklassiker

Vad har Kate Middleton, Michelle Obama, Sarah Jessica Parker, Courtney Love, Rihanna, Angelina Jolie, Katy Perry och Scarlett Johansson gemensamt?
De tycker alla om pärlor.

Klassiska modedesignern Coco Chanel syntes nästan aldrig utan pärlor. Även två av filmhistoriens främsta fixstjärnor, Grace Kelly och Audery Hepburn, älskade också pärlor.

Den tidlösa smyckesklassikern har åter blivit ett självkart val för smyckesentusiaster världen över. Det är inte längre bara äldre celebriteter som syns i vimlet med pärlringar eller pärlhalsband. Kändisar som nämnda Rihanna och Keira Knightley har introducerat den här typen av smycken till nya, yngre generationer.

Pärlor ansågs länge daterade och det var inte ofta man såg någon ute i vimlet med till exempel ett pärlhalsband. Numer syns dock eleganta kvinnor med pärlsmycken på allt från baler till klubbar.

Under 1990-talet blev dessa ädelstenar tyvärr omoderna, men senaste åren har de hittat tiillbaka in i finrummet. Det är rätt med pärlhalsband och örhängen igen!

Pärlorna är hetare än någonsin. Här är nya och trendiga sätt att styla dem på!

Pärlor med grafiska mönster

Denna samling av snidade pärlor innehåller både abstrakt grafisk mönster och igenkännliga motiv. Pärlorna är utskurna för hand av utbildade specialister. För att göra snidorna i rätt vinkel, för att säkerställa rätt reflektion av ljuset på pärlens yta, måste graveringen vara högkvalificerad och ha en anmärkningsvärd precision. Graveringarna är mycket djupa; därför måste pärlan vara av bästa kvalitet när det gäller tjockleken av pärlemormen. Vad gör dessa snidade pärlor så fascinerande är de naturliga färgerna, glansen på pärlemor som visar djupet, i kombination med de sneda linjerna som visas mörkare än ytan. Det är möjligt att skära alla typer av pärlor, så länge som pärlemor har rätt tjocklek.

 

Facetterade Pärlor

Pärlor har en naturlig skönhet. Denna rena och naturliga skönhet kan nu accentueras genom facettering. En pärla består av tusentals mikroskopiska tunna lager av pärlemor. Lager av god kvalitet kommer att återspegla ljuset på pärlens yta och härigenom skapa en vacker glans. Denna genomskinliga effekt kan också erhållas när man gör facetter på pärlan. Alla odlade pärlor kan fasetteras, och speciellt den Tahiti odlade pärlan visar ett otroligt och unikt djup när den är facetterad, understrukad av det stora utbudet av färger.

Endast pärlor av hög kvalitet kommer att vara facetterade, eftersom större ytor får visa även efter fasettering. Pärlorna är facetterade för hand med diamantskärning, ingen beläggning eller någon annan form av behandling läggs till pärlorna. Genom att prägla pärlor kan vi accentuera de specifika egenskaperna som de har från naturen och ge dem ett spännande nytt uttryck.

Kommentera